Sen sist

with Inga kommentarer

Nu kommer hösten och det blir mer att göra, så det blir kanske inte alltför täta uppdateringar i bloggen framöver. Vi får se.

Veckan efter helgkursen i TTouch har jag förstås intensivt studerat Brunos gång och han fortsatte att sätta benet rakt i ca 10 dagar. Det är jättebra även om det betyder att nya muskler måste byggas och han tröttnar fortare igen. Nåja, det går åt rätt håll och det är det viktigaste. Nu ska jag repetera övningarna vi gjorde på kursen och se om han vrider benet rätt igen. Det har inte blivit så mycket simning för honom tyvärr men jag ska försöka få till det framöver.

Nilaq gick in i höglöp i slutet på förra veckan och därmed blev det ingen sökträning på torsdagkvällen. Nu går hon och trånar högljutt så fort hon får syn på eller nos på en hane med kulorna kvar. Hon står och smackar, gnyr och viker undan svansen och skulle hon inte vara kopplad skulle dom stackars pojkarna inte ha en chans. Men förhoppningsvis är det över snart igen. Denna gång hade det gått 8 månader sen förra löpet och det känns himla bra. Hoppas hoppas att hon nu löper hon en gång om året. Hon kändes inte lika hormonell heller denna gång. Lillan börjar bli vuxen =)

Ja det blev ingen sökträning men vi fick en läxa via nätet. En peka-övning där hunden hela tiden får utdelning när den följer dit jag pekar. Det ska vi träna till nästa tillfälle!

Det har varit avslutning på valpkursen också och det var kul att se hur duktiga alla blivit. Både hundar och ägare har utvecklats massor. Vi gick en liten promenad med olika övningar och hinder och alla klarade det galant. Och det är inte så lätt med fokus när promenaden är i Tanto med bangolf, joggare, hundar, picknickare (inte så många men några satt där i gräset) och ändå kunde de fokusera på sina ägare. Bra jobbat! Vi hade tur med vädret även denna kväll så det tackar vi vädergudarna för.

Jag fyllde år i början på förra veckan men numera är det inget jag firar direkt. Det blev en middag och lite vin och sen var det bra. Bästa presenten var förstås helgkursen och resultatet den gav.

Sen gav jag mig en alldeles egen present så här på höstkanten, en behandling i kranio sakral terapi, som jag var på idag. Himla spännande. Det är ju en sak att se hunden få och reagera och en annan sak att själv få…. och reagera =) Kände mig väldigt pigg efteråt men sen kom det som träningsvärk i kroppen. Vi pratade mycket om känslor som fastnar i kroppen och det fanns väl en hel del som ville ut! Men nu åkte de liksom runt. Jag hoppas detta ska ge ett bättre resultat än kiropraktorn som jag de senaste åren fått uppsöka minst en gång per år för ryggens skull. Den blir ju inte bättre heller av att ha och jobba med hundar som kan skutta till och dra nåt snett.  Ryggont är inte att leka med och jag vill helst att det inte blir sämre, har så många vänner med trasiga ryggar och vet hur kämpigt de har det. Så nu ska jag jobba med att hitta en ny tyngdpunkt i kroppen och få en bättre balans igen. Kanske ska ta hjälp av ttouch-tekniken? En kroppslinda kan man ju ha under kläderna =)