Simmat

with Inga kommentarer

Idag var vi iväg och simmade. Det vill säga att hundarna fick simma i bassäng. Jennie tipsade ju om ett nyöppnat hundsim på Färingsö igår och det prövade vi direkt!

Bruno var först ut och han har simmat på Öland förra sommaren när vi bodde hos Ankie som har http://www.laursenhundsim.com/ utanför Borgholm. Då gick det inte alls bra, Bruno bara plaskade och halvdrunknade och fick panik i poolen. Så efter ett par försök gav jag upp, det kändes inte lönt. Men sen i somras när han själv gått i sjön och simmat har saker ändrats.

Bilden visar Egon och Ankie i hennes sim

Idag  var det först uppför en ramp och sen djupa steg ner i bassängen. Poolen var ganska liten, 5×2,5 m,  och det var nog bra för Bruno för efter ett par plask satte han igång och simmade. Han hade ju flytväst och långkoppel på sig  så det var bara att hålla emot. Några längder fram och tillbaka och sen en leksak i munnen. Efter ett par minuter fick han vila lite, han satte sig då på ett trappsteg och hängde, och sen simmade han lite till. Det är jobbigt i början innan de får in teknik och jobbar upp kondis. Sen upp och duscha och torkas och sen var det Nilaqs tur.

Hon tyckte det var skumt både med flytväst och rampen och man fick i princip knuffa ner henne i vattnet men sen simmade hon som ett proffs! Snygga bra tag från första början, så kul att se.  Hon fick simma ett par minuter och sen upp och duscha av sig.

Varje pass är på 45 min och då ska man hinna med allt före och efter som dusch och städ. Nu när det är i början kan bägge simma på en tid, sen får det blir dubbeltider. Tror faktiskt att bägge ska få simma. Bruno för rehab och Nilaq som motion och friskvård.

Nu sover de sött…