Sol o värme

with Inga kommentarer

Idag blev det sommar, bara så där. Igår fick man ducka för regnet men redan imorse såg det soligt ut och dagen höll sig åt sommarhållet. På plussidan förstås att man slipper ta på sig så mycket tröjor och jackor =) Och att Nilaq tar det lite lugnare i värmen.. Tyvärr finns där en minussida och mest handlar det om Bruno som hittar otaliga anledningar att stressa upp sig och få spel. Att det är så mycket folk är i sig redan jobbigt, men att de dessutom spelar fotboll, springer och skriker/leker/cyklar är jättejobbigt Med solskenet kommer skarpare skuggor och de ska jagas, t ex fåglar som flyger förbi med skuggan glidande snabbt över marken….. Det är inte lätt att vara Bruno just nu. För några veckor sen kom en thundershirt som jag beställt från USA med posten. En “väst” som ska lugna. Den åker på nu för att testa om den funkar. Synd att sätta kläder på nu när det blev varmt men om det hjälper lillkillen kan det vara värt det. Jag raporterar längre fram hur det funkat.

Desto roligare att Nilaq i värmen förvandlas till en liten flodhäst som vadar fram i vattnet och gärna står och betraktar världen. Så söt. Hon fiskar upp rötter och sjögräs och gräver i sanden. Blöt och lerig….

Jag håller på att rensa i bokhyllan hemma. Under åren har jag samlat på mig så mycket  böcker och nu är det gamla pocket som ryker. När man står där och går igenom böckerna dyker även små överraskningar upp. Idag höll jag plötsligt en bok från 2001 om polarhundar i handen. Förmodligen en present från pappa (den är på tyska) men varför om polarhundar som aldrig varit av speciellt intresse? Men himla kul nu då jag står med en sådan och jag försjönk en stund i bilder med is och snö och olika spann…. Den ska jag läsa!