Spännande nyheter på gång

with Inga kommentarer

Ikväll var jag på en intressant föreläsning/ demonstration. Det handlade om kraniosakralterapi för hund, en alternativ behandlingsform som är relativt ny människosidan och som funnits några år på hästsidan. Nu är det dags att utveckla terapin på hundsidan.

KranioSakral terapi är en mjuk metod att behandla skallens och ansiktets alla ben i förhållande till ryggradens kotor ända ner till bäckenet och korsbenet. Stort fokus hålls på deras samband till den yttersta av de tre hjärnhinnorna som finns inne i kraniet och i ryggradskanalen ända ner till sakrum/ korsbenet. Man rättar till små felställningar som i sin tur påverkar och påverkas av precis allt i hela kroppen.

När en kropp befinner sig i ohälsa kan hela systemet bli kraftigt påverkat och det kan leda till olika rotationer, låsningar och glidningar. Det kan göra så man får en vriden kropp, att kroppen blir osymmetrisk och det i sin tur kan

Bilden lånad från http://kshasthund.net/ ……. påverka alla kroppens olika system. Man utvärderar under behandlingen  om det finns olika rotationer, låsningar, glidningar eller en obalans och sen korrigerar man det. I denna terapi visar nämligen kroppen själv vad den vill ha för behandling, kroppen guidar terapeuten.  Det är en fysisk behandling även om den är väldigt mjuk. Men eftersom allting är en helhet så kommer man även att ha en känslomässig och mental effekt när man släpper på gamla spänningar så att cellminnet påverkas.

De två hundar som var med ikväll som demohundar visade tydliga förändringar efter bara ett par minuters behandling. Inte ens riktiga behandlingar utan mer en “hitta felen”-övning som i sig redan sätter igång läkningsprocessen. Och bägge hundar visade endast tecken på stort välbefinnande.

Kursen startar i mars 2011 så nu ska det sparas pengar och planeras tidsmässigt för resor till Göteborg med hundarna. Detta ser jag fram emot!!!

För dig som  vill läsa mer om behandlingsformen och kurserna hittar info på http://kshasthund.net