Sportlov

with Inga kommentarer

Här i Stockholm har det varit sportlov så denna vecka har det varit lite halvledigt =) Snön är borta nu, isen är också nästan helt borta och snödropparna trängs i rabatterna. Hundarna kan gräva och krafsa i marken igen och ekorrarna retas med dom när de hoppar mellan grenarna högt däruppe.

Det har varit uppehåll i simningen av lite olika anledningar men Bruno verkar må bra och springer på ute. Helst med en boll i munnen.  Hur jobbigt det är att försöka få in två bollar i munnen kan man se i denna lilla film:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PH6pubL319s&w=420&h=315]

Nilaq löper. Jag är inte helt säker på när hon började med tanke på att W kom framspringande i förra veckan men blod hittade jag först  (och faktiskt bara) i måndags. I fredags på morgonpromenaden ropade (eller brölade) hon efter W och det gör hon annars i höglöp. Idag var hon lugnare. Kanske  verkar slarvigt att inte veta men hon löpte sist i september så jag trodde det skulle komma senare i vår. Men hennes syster har ju löpt under tiden och hennes “valpar” var flyttklara i förra veckan, det kanske var en signal för Nilaq?  Jag vet varför jag är hanhundsmänniska 😉

Filmen med Brunos bollar togs med lilla kameran som jag fick tillbaka från service i måndags. Faktiskt kom det en helt ny kamera, så felet kanske inte gick att laga. Så hur irriterad blev jag inte när det blev fel på den igen igår =(  Ett annat fel visserligen och kameran går att använda men hur länge? Suck. Teknik ska bara fungera. Nåja, det är ju ett ilandsproblem men irriterande. Och det går att använda kameran, frågan är hur länge……

Idag var det valpkurs, näst sista gången, och det är kul att se hur långt hundar och ägare kommit. Mycket kvar att lära sig men grunden sitter riktigt bra och de har upptäckt hur kul det är att träna hund :). Några vill fortsätta med rallylydnad i vår och en med spår. Solen sken och det svider lite i huden så solbrännan är på g =)

Ja det här med att flytta går ju sådär. Inga hus hittar jag och kan då inte ens åka och titta. Folk väntar nog lite nu, de hus som ligger ute verkar har legat länge och det är ju inte kul det heller.  Men nu blir det vår så det släpper nog snart…..

Imorgon blir det nog en längre promenad i skogen. Sen är det vanlig vecka igen =)

0 Responses

 1. Monica
  | Svara

  Man kan ju aldrig vara säker på när en tik kommer att löpa så inte tycker jag det är särskilt slarvigt:-) Jag vet ungefär när Freja ska löpa och sedan ser jag det antingen på grabbarna eller fläckarna på golvet……

  Löpet i sig tycker jag inte är det värsta utan om tiken blir väldigt påverkad av skendräktighet, peppar peppar verkar inte Freja bli det. Jo hon blir rund men inte loj!

  Ja att ta två bollar i munnen verkar vara en bra hjärnaktivitet:-)

  • prickigahunden
   | Svara

   Nej, och jag tycker själva löpen är mindre jobbiga än jag trodde. Denna gång var hon bara aningens bitchig innan, inte alls som tidigare, så tydligen funkar det att ge kalk som jag gjort. Hon har tidigare inte blivit särskilt skendräktig. Får se hur det blir nu. Hennes syster hamnar i löpkoma och det är jag glad att slippa!!

 2. Strega
  | Svara

  Hihi – vad söt han är med sina bollar, Bruno! 🙂

 3. Vad skönt att han håller sig pigg Bruno även om det är uppehåll i simningen!
  Tänker att med en tik som städar bra själv och inte visar så mycket, annat än kanske höglöp kan vara ganska lätt att missa!
  Lilla Dizzy fyller ett år på tisdag och hon har inte visat några tendenser på ett först löp… Vi får se när det blir 😀

  • prickigahunden
   | Svara

   Nja, jag tycker ju Nilaq visar ganska mycket =) Humöret, hon svullnar ordentligt (syns genom all päls). Men jag hade ju hoppats det skulle hålla i sig med 7 månader emellan löpen…Tji fick jag!! Man säger ju att ju senare de löper första gången desto glesare mellan löpen. Och Nilaq drog igång med 6 månader. Du får väl se hur Dizzy gör när hon kommer igång.

 4. dalmatinerna
  | Svara

  Söt Bruno 😀

 5. prikkeprinsessa
  | Svara

  For en søt film, baller er ikke bare bare:)

Leave a Reply