Stickor

with Inga kommentarer

Nu har jag hunnit ta ett par prov på Bruno. Det ser nog ganska konstigt ut när jag sliter fram en mätsticka, eller ja det är ju som en smal färgglad kartongbit, och håller den in i strålen medan han pinkar. Målet är förstås att inte få kiss på handen samtidigt som stickan blir ordentligt blöt. Som sagt, nu har jag gjort det ett par gånger och börjar få in tekniken.

När stickan är blöt får man vänta en liten stund. Det står 30 sek på paketet men vad jag sett har stickan ändrat färg under ca 1½ minut. Så när det är klart jämför man med bilden på paketet. Också lite knivigt för det är 4 rader och de ska ju ändra färg så man kan se var på skalan man hamnar. De verkar dock inte ändra färg lika mycket på raderna så där står man och jämför och lutar i olika vinklar för att se vad de nu blev.

Men om jag sett rätt så visade första provet i förra veckan 5,5 dvs lite surt. Det andra provet i helgen visade 6 så det rör sig åt rätt håll. Helst ska det  ligga på 6,5-7 och förhoppningsvis kommer vi dit nästa vecka. Det vore så skönt att slippa medicinera…. Sen ska det lämnas in ett prov till veterinären igen, det blir väl runt den 10 maj, då har det gått 1 månad efter samtalet och 6 veckor efter spolningen. Det har varit nån enstaka eftermiddag som det har varit trögt men överlag är det bra tryck i strålen. Ja att man ska bli så fixerad vid såna grundting som kiss….

Och inte bara jag. Vid rengöring av poolen efter simning hittade jag plötsligt vitt gegg i håven. Ingen kunde komma på någon bra förklaring så det är klart att det fanns en misstanke om att Bruno hade en tass med i spelet. Men nu kollade vi extra noga i helgen och efter varje hund (vi är ett gäng nu som åker tillsammans och avslutar med fika) och hittade ingenting som liknade gegget. Förhoppningsvis en tillfällighet som inte återkommer….