Tjoho

with Inga kommentarer

Ganska stolt är jag över lillloppan! Igår var det sök igen. Nu var det  en månad sen vi var där och under sista 10 dagarna har vi endast tränat peka-övningen som jag fick via mejlen. Det har väl gått sådär med den eftersom detta att bli fasthållen är en dålig idé enligt Nilaq (samtidigt som hon inte har nog egenkontroll att bli stående tills hon får ett frikommando). Men det har gått okej.

På väg upp genom skogen mötte vi både orienterare och joggare och en hel del hundar. Nilaq har blivit så duktig på alla dessa möten, helt lugn och fin promenerar hon på med mig. Hon fick ha långlinan på så hon hade utrymme men valde att gå nära mig.

Igår skulle vi söka efter en “okänd” person, ja det var ju en av de andra kursarna =) och inte skulle vi få veta åt vilket håll vi skulle skicka hunden utan det skulle den själv lista ut. Och jag måste – utan att skryta men väldigt stolt – konstatera att vi var de som lyckades bäst. Både schäfern och mallen som bägge är otroligt duktiga var inte så tydliga i att plocka upp vittringen av den gömda figgen. Eller om jag läser Nilaq så bra? I alla fall skickades de åt fel håll, där det var tomt, och skulle då enligt regelboken kallas in igen och skickas på nytt.  Schäfern blev då förvirrad och började trava runt med rullen i munnen istället för att söka på nästa skick och mallen kom inte in alls utan drog över på rätt sida av sig själv. Medan Nilaq var jättetydlig när hon fick upp vittringen och hon fann Johan direkt ute i mörkret.  Ibland är det extra kul!!

Annars har just detta varit ett litet problem, inte att markera från stigen utan att gå ut och söka utan att ha fått vittring på figgen. Så det mallen gjorde är nåt jag egentligen förväntar mig av Nilaq. Hon vill inte bli inkallad när hon är ute och söker, faktiskt inte!

Nu har Nilaq fått sin lilla sökväst också. Rosa camo, brodyr och en insydd sele med ring att fästa kopplet i.

Resterande gånger kommer att flyttas till lördagar, det är så pass mörkt nu att man inte ser nåt längre och att springa med hunden blir farligt. Undrar hur mycket folk som då är i skogen?