Träna rullmarkering från början

with Inga kommentarer

Det får bli så. Efter de sista lektionerna på sökkursen där Nilaq fortsätter ta rullen hos (de kända) figgarna för att spotta ut den ibland redan när hon vänder men senast när hon får syn på mig så börjar jag nu om. Det har ju gått lite tid så nu är hon träningssugen.

Idag satt jag på “lekängen” och utan syster att leka med eller störas av klickade jag fram att ta i mun. Det gick fort. Nu är Nilaq faktiskt inte inklickad tidigare men allting går ju så fort med henne. Egon var också äckligt snabb men med honom behövde man hela tiden gå tillbaka och kolla av att han om ihåg för ibland blev det rätt i farten utan att han lärde sig….. Men Nilaq går det fort på riktigt. Och hon tröttnar om man stannar för länge på samma sak. Så det är till att ha planen glasklar innan man startar för man har inte så många försök.

Nu när hon är hungrig i förlöpet så funkar det dessutom bra med matbelöning. Jag började med grejen (i detta fall en knuttrasa) på marken och vi gick från titta på till greppa. Lite paus och sen hålla i handen istället. Här gick vi från dutta på till rejäla tag och början på hålla. Bruno med boll i munnen klev runt lite men inte ens det störde lillfröken.

Med lite tur blir det sökträning på lördag och då kan vi jobba med skicken. Är lite sugen på att testa flyingövningen men vet inte om det faktiskt tillför något? Ska klura lite.