Tredje gången gillt

with Inga kommentarer

I torsdags kväll var det sökkurs igen. Nu märks det att det blir ljusare på kvällarna, även om kursen avslutades i mörker .  Så denna gång kunde man ana figgarna bakom träd och buskar.

Första skicket på en figge/kursledare som smög iväg och gömde sig 45 m in. När jag skickade iväg henne kastade sig en av de andra hundarna också och sprang samtidigt. Nilaq hade en jädra fart ut och jag var inte säker på om hon sökte eller bara skulle springa ikapp den andra hunden. I alla fall hittade hundarna figgen/kursledaren och Nilaq kom in till mig. Till denna gång hade jag riggat rullen med en lite diod som lyste och jag såg att hon spottade ut rullen när hon tagit typ 2 steg i min riktning. Hon fick sätta sig och bli kopplad och sen fick hon ta rullen i mun innan hon fick visa. Hon vart lite irriterad över att jag höll rullen framför nosen men tog den sen i munnen och jag berömde och kommenderade visa! Hon satte fart och jag efter. Fick släppa, det var ganska kört att springa över snövallarna i halvmörkret =( Hon kom i alla fall fram till figgen/kursledaren och belönades.

Andra skicket var det 2 figgar, en av kursarna gömde sig plus kursledaren. Nilaq sprang ut fint och hittade figge1 snabbt. Däremot försökte hon ta en gren i munnen istället för rullen så figge1 hjälpte henne. Hon kom tillbaka, hade spottat ut rullen, fick sitta, ta rullen i munnen och sen visa. Party! Byta håll och skicka henne direkt på figge2/kursledaren. Nilaq springer 2 steg och stannar. Jag kommenderar igen och pekar med hela armen. Hon tvekar ett par sekunder men sen sätter hon fart. Springer inte helt rakt på men får vittring och genar till figge2//kursledaren. Tar rullen och springer med den nästan ända fram till mig!! Koppel och visa och party hos figge2/kursledaren.

Hoppas nu det håller i sig, att hon fattat att man ska ha rullen hela vägen in. Det verkar funka med lilla lampan på rullen, den syns tillräckligt för att se om hon håller eller spottar ut.

Egentligen skulle vi tränat i en nybildad sökgrupp (tack Hanna och Karin!) men det funkar inte denna tisdag. Dels blir det för tajt med jobb på eftermiddagen, dels är Bruno risig nu med temperaturer runt noll och så har jag fått en kota på sned i ländryggen och  inflammation i hälen som tvingar till vila.  Ja ja inget man dör av men väldigt olägligt. Hoppas bara det är okej till på torsdag.