Trött

with Inga kommentarer

Har inte orkat blogga och inte riktigt haft lust heller. Nu har det äntligen lugnat ner sig lite jobbmässigt men jag är ännu trött. Och så har det väl sjunkit in att Bruno är så bra han kan bli.  Har väl nånstans trott att även den sista hältan ska ge med sig men det är kanske inte så och det känns lite tungt. Sen ska jag förstås fortsätta jobba med benet men när det tilltänkta målet nu flyttades bortom horisonten märker jag hur tungt det varit under det senaste året. Men det går över.

Värmen tycks inte gå över. Så än har vi inte kunnat cykla. Det skulle väl vara mitt i natten då men hur kul är det? Nåja, det lär ju komma mer typiskt sommarväder igen och då får vi köra på.

En fördel med vädret är att det växer i skogen. På promenaden igår kalasade jag både på blåbär och smultron. Kantarellerna tog de som gick före mig, jag såg deras lilla påse =)

Igår var jag hos bror och svägerska och deras femåring och hundarna var med. Nilaq tycker om barn medan Bruno nog tycker om dom men inte kan hantera sociala möten så bra. Men även Nilaq tröttnade på klapparna efter ett tag. Hon kan brumma lite då men går undan. Igår kändes hon lite mer känslig men det kan ju bero på att jag ryckt och borstat så mycket i pälsen senaste veckorna. Bruno gick helt överstyr och fick ligga vid mina fötter med kopplet på. Det intressanta är att det finns många platser han klarar numera men kanske är det bara ovanan. Eller så är det att barn är för stressigt för honom? Pojken är väldigt duktig och lyhörd och gör inget men ändå så kan Bruno inte alls koppla av och så är karusellen igång.

Vad gäller Nilaqs päls är det inte mycket underull kvar alls, bara lite runt rumpan/svansen , under magen och ett smalt stråk längs ryggraden. Men nu kommer täckhåren, de är längre och lossnar i sjok nu. Min stackars dammsugare har nästan kollapsat under mängden hår. Det blir proppar som man får peta loss med en sticka/penna. Tydligen har mängden hår även stört grannarna som skrivit anonyma lappar och satt post-its på dörren =/ Pratade med styrelsen och de var inte glada. De gillar så klart inte att nån skriver lappar i föreningens namn när det inte är de. Och de gillar inte “påhoppet” heller. Nåja, jag är så klarbodd här så kommer det fler lappar så får det väl göra det.

 

Idag vaknade vi ifall till värsta dimman och då kom longeringsutrustningen med på promenaden. Jisses vad hon taggar på träningen. Och så blir hon lite lack på att jag ofta tar första varvet med Bruno så han ska hålla sig ur vägen sen (funkar sådär, rätt vad det är har jag två hundar som springer). Idag gick det riktigt bra! Så pass att jag var på väg att koppla loss Nilaq och köra löst med henne också men så ångrade jag mig och tur var väl det för i nästa sekund skuttade en harpalt över “vår” gräsmatta! Ska försöka ta med kameran och rigga upp den nästa gång. På hemvägen stannade vi till vid bryggan och min vana trogen kastade jag i bollen till Bruno. Dock hamnade den lite långt ut så Bruno tvekade att gå ut och hämta den. Han tvekade så länge att jag hann få upp mobilen och filma hans “simtur”.

Han simmar ju alltid med flytväst och det syns tydligt att vänster bakben inte kommer under honom i vattnet när han nu behöver ta i för att hålla sig flytande. Ska kanske ta med flytvästen och låta han simma med den ute? Får se om det går att lösa.