TTouchhelg och Bruno

with Inga kommentarer

Idag vaknade Bruno med normalstora tassar igen. Hurra! Däremot vaknade han och ville ut något tidigare än jag planerat, redan före sex men det var bara att hoppa upp dra på sig jackan och kängorna och kliva ut. I snön som fallit under natten =)

Det blev bara en kortis ute och sen gick på vanlig morgonrunda vid halv åtta. Eller lite kortare/fortare eftersom jag skulle till Hundcenter i Västberga och öppna lokalen igen till halv tio.

Igår och idag är det TTouch-kurs, den tredje introkursen, och en förväntansfull skara hade samlats.  Det är ju ett annorlunda sätt att jobba med djur på och för en del blev det jobbigt med den passiva delen. Men så är det ju med allt som är nytt, det behövs tid att smälta och se vad man kan använda själv.  TTouch och TTeam är som en verktygslåda med olika delar och vissa tar man till sig och andra kanske är svårare att se nyttan av.

Imorse var alla fortfarande lite trötta, inte bara hundarna, och många hade märkt att både de själva och hunden sovit gott och känt att greppen faktiskt hade gjort dom mer avslappnade.

Själv använder jag TTouch i lite olika sammanhang. Mest kanske ihop med fysioterapin, där syns en klar skillnad på hundarna och katterna när ägarna får t-toucha sin djur mellan besöken och på vissa använder jag kroppslindorna och stegövningar för att få hunden att jobba ihop kroppen igen.  En del använder jag dock också i hundträningen och då främst med rädda och/eller utåtagerande hundar. Där har jag ju sett sån skillnad på Bruno också.

Bruno fick förresten en omgång med ttoucher igår, jag frågare Riekje vad hon trodde om de svullna tassarna och hennes tanke var att han ju gått med tyngden på framdelen länge och på så sätt byggt upp spänningar i kroppen som förmodligen lossnade i och med behandlingen. KS går mycket på vävnaderna och lossnar spänningarna just i framdelen så ligger ju svullnad av frambenen eller -tassar nära till hands. Och nu imorse var de ju normala så ev rester gick väl bort med gårdagens ttoucher.

Lilla Nilaq då? Ja nu när det var snö idag vart hon superlycklig förstås. Bästa vädret även om det är för lite för hennes smak. Men hon sprang lös och rejsade loss imorse och bara njöt. Överlag är hon pigg nu när pälsen nästan är helt borta. Eller ja borta är den ju inte men hon har verkligen fällt ur, det sista nu från kragen, svansen och maglinjen. Så nu är hon smärt och smidig den lilla räkan. Och busig.