Upp och ner med Frans

with 3 kommentarer

20160404-sova

Ja Frans har haft en jobbig period. Igen.

När svaret på Frans blodprov kom var ALLA värden bra utom kreatinin där han låg lite högt. Nu fick jag höra att dalmatiner ligger lite högre än andra raser men det kan ju förklara hans reaktioner på njurpunkterna. Det ska följas upp med nya prover om 6 månader.

Sen röntgade vi ryggen och nacken och guess what – nästan inga pålagringar! Det var ju väldigt skönt att han faktiskt inte har ledproblem i ryggen även om han varit och fortfarande är lite stel. Då kan vi träna upp mjukheten.

Men det betyder samtidigt att det som troligen är grundorsaken till hans besvär är hans mage och matsmältning. Maghund – ja det har jag inte haft förut – tack för att jag får lära mig något nytt 😉

Så nu äter han enligt ett nytt recept med tillskott som ska hjälpa honom till en bättre matsmältning och tarmrörelser. Och så akupressur, nålar och homeopatmedel. Och så ska jag skriva en bajsdagbok 😀 Japp, notera tid, mängd, färg och konsistens på bajset han producerar. Och det blir ju mycket när man uppmärksammar det!

Nu när jag fokuserar på hans mage ser jag också ett nytt mönster. När han har mycket magsyra så kan han hosta till lite lätt. Han är då också mycket uppvarvad när vi går ut och har noll marginaler. Och då blir han manisk på att äta skräp och papper ute. Så om han hostar till så får han en näve torrfoder och så är jag redo att mata med godis direkt ute de första 10 minuterna. Sen lugnar det sig i takt med att vi kör godissök och aktivering ute. Överlag är han mycket lugnare och klarar alla sorters möten ute mycket bättre. Så trots att det inte är så kul att han inte är frisk känns det som om vi är på rätt väg.

3 Responses

 1. Malin med vovvar
  | Svara

  Intressant! Jag har också en “maghund” men har aldrig tidigare gjort kopplingen till hennes hetsiga beteende ute – jo, att hennes stress ger magproblem men inte tvärtom… Vad får han för magtillskott?

  • prickigahunden
   | Svara

   Det är ju inte alltid så lätt att se sambandet och sen om det är hönan eller ägget… 😉 Jag har mest tänkt tvärtom – stressad hund får stressmage. Men nu blev det tydligt.

   Han får innan maten en matsked “gele” på mörka phsylliumfrön (man häller kokande vatten över fröna och rör om så blir det som en gele) och till maten b-vitaminer och blodmjöl. Sen får han en massa till som nyponpulver, kalk, nässla, gurkmeja och msm. Inte allt i samma mål. Tror nog gelen har gjort mest nytta för magen, det blir en skyddande hinna. Men han ska på ny koll i veckan så får jag se. Nu verkar han i alla fall må mycket bättre <3

   • Malin med vovvar
    | Svara

    Hej igen! Hade glömt att kolla ditt svar, tur att jag tittade in här igen… Ska definitivt testa phsylliumfrön, har hört om det tidigare men inte kommit mig för. Hoppas att det kan hjälpa min stissiga maghund också, tack för tipset!

Leave a Reply