Upp och ner

with Inga kommentarer

Bruno var ju oförskämt pigg och busig efter sin andra behandling. Det höll i sig i hela 5 dagar och sen “kraschade” han och blev både stel och halt och mer reaktiv på precis allt ute.   I och med att vi bor som vi bor blir det besvärligt med promenaderna när han har sina svackor.  I helgen kastade han sig plötsligt mot en kille i 10-års-åldern som kom gående emot oss. Kopplet gick av. Inte så bra. Nu hände inget, Bruno tappade balansen och satte sig på rumpan men det var snopet att stå med en koppelstump i handen. Grabben brydde sig inte, det hände ju heller inget, men Bruno hade ju lika gärna kunnat landa ute i trafiken… Så nu är det ett stadigt textilkoppel på som förhoppningsvis håller bättre. Bruno tuggar ju lite maniskt ibland och även koppel kan hamna i munnen på honom. Läder tål inte det så bra…. Nu efter 5 dagar tycks det ha vänt igen, tack och lov.

Det här med koppel är ju ett dilemma ibland. Nilaq får nu gå i flexi på morgonpromenaderna. Hon kan ju gå lös men just nu är det så mycket kaniner där vi går och vi har även hittat en död kanin (troligen hund). Stumpan har ju redan haft “jaktlycka” och nånstans blir det svårt att motträna om hon har det för ofta eller tätt inpå… Nu vet jag att kaninerna i stan är klassade som skadedjur men det är inte vad “allmänheten” tycker oavsett om man skjuter av dom eller inte. Hundar får inte ta kaniner.  Flexi är ju sådär. Särskilt med flera hundar så blir det alltid trassel. Men det ger lite mer frihet och utrymme. Bruno kan däremot inte gå i flexi just nu, han är för ofokuserad, skulle fara ut i gatan i jakt på ett löv….. Och med tanke på hur mycket det kräver av hundägaren är jag förvånad att folk tycker så mycket om flexikoppel och hur de används. Även på kurs kommer de ibland men då får de faktiskt byta. Trots att de snurrar in sin egen hund, andras hundar och diverse människoben så vill de ha flexi på kurs……

Nilaq har också varit lite upp och ner. För nån vecka sen hittade jag en blodfläck i sängen och trodde att hon satt igång att löpa. Hade hon hållit schemat hade hon löpt i början av juli, nu har det hunnit gå 2 månader till. Om hon fortsätter så kanske hon kommer ner i ett löp per år. Hurra! I alla fall var det falskt alarm. Men det har hänt förut. Så det är ju på gång. Och när jag kom hem idag var det typ 8 droppar i hallen, hon har väl legat och sovit där och inte hunnit städa. Skönt att hon är igång men nu blir det lite passa för att se hur det funkar med sökträningen. Vi träffas igen nästa vecka och då är hon förhoppningsvis inte i höglöp än. Löptikar får vara med på kursen men hon är ju så kär i ena hanen och skulle nog bara vilja göra valpar om de träffades….. Vi får se. Men även om vi kanske inte kan gå så missar vi bara en gång, det är ju bra.

Vädret är ju också upp och ner minst sagt men det är ju som det är.

I helgen är det TTouch igen. Nu fortsättningskurs och även den inomhus, lika bra det. Det ska bli jättekul att träffa alla igen och se om de har lika häftiga erfarenheter sen februari. I januari 2012 kommer en ny introkurs, anmälningarna har redan börjat komma men än finns det platser för dig som vill gå med hund. Utan hund finns egentligen alltid plats.  För anmälan och/eller mer info mejlar man info@prickigahunden.se

0 Responses

 1. Cliffordsmatte
  | Svara

  Jobbigt med koppel som går av, men vad skönt att det ändå gick bra! Skönt att det börjar vända igen! Håller tummarna att det fortsätter så!
  Jag är inte heller så förtjust i flexi – framför allt inte på kurs eller på gemenashets promenader dvs där flera hundägare med sina hunda går på promenad. Har gjort det med en fleikoppel”tant” – hm säger jag bara, nylonlina som löper längs ens ben innan man hinner undan, snubbeltråd på farbror i sjuttioårsåldern, ingen koll utan hunden hinner fram till hundar den inte borde fram till osv osv. Jag försökte hålla mig bakom dem hela tiden!
  Men jag vet ju att flexi är bra när det är någon i andra änden som är lite uppmärksam och sköter det! Våran terrierkompis brukar periodvis behöva gå med flexi i skogen för att inte “gå vilse” 😉

 2. Carina Eklund
  | Svara

  Skönt att det slutade bra. Jag råkade ut för samma incident för några veckor sedan. Lisa slet loss ringen på mitt favoritkoppel i läder slängde sig rakt över en trafikerad väg och rusade fram till ett par som kom cyklande med sin hund, den hunden blev förstås galen, höll på att dra ut sin husse i vägen…man blir sååå trött och ledsen..Inget hände tack o lov!
  Nu åker jag helst ut i skogen med henne så hon kan springa lös alt i flexit.

  • prickigahunden
   | Svara

   Usch viken rysare. Vad skönt att det gick bra.
   Man litar ju på att sakerna håller och blir förstås överraskad och lite chockad när sånt här händer. Visst är det bättre om man kan gå där man har uppsikt och slipper trafik men vissa dagar funkar ju inte det.

 3. emelie
  | Svara

  haha, ja folk och flexi hade man ju kunnat skriva en hel bok om! 😉 vi har och använder nästan varje morgonpromenad. hon får sniffa runt och göra sina behov och jag slipper fundera så mycket. men så sköter ju hon sig med och kommer när jag ropar och snurrar inte in sig i allt. 😉 flexi på kurs låter ju helt galet!

  • prickigahunden
   | Svara

   Hihi, flexi som livsstil kanske kan vara en boktitel =) Det är bekvämt, jag har i perioder haft bägge i flexi och kunnat hålla bägge i samma hand….. Men det beror ju på var man går och hur hunden/arna är. Just nu är det otänkbart med Bruno i flexi och stumpan funkar bra på morgonen när vi knatar holmen runt. Man kan ju träna en hel del aktivering i flexi=) På em med alla bilar ska det vara vanligt koppel =)

Leave a Reply