Uppföljning

with 7 kommentarer
Snygg i gult sele

Igår var det till att gå upp lite tidigare och ta en kortare morgonrunda för det var dags för en ny resa till Söderköping. Eftersom vädret varit så konstigt ville jag ha gott om tid och det var tur. Det blåste rejält och bitvis blev det mycket att styra emot. Men vi kom fram ordentligt och även hem igen =)

I alla fall så började Bruno jaga löven så fort han hoppade ur bilen och att kissa tog en stund att komma på. Tänk vad killar är enkelspåriga ibland. Men vi har tränat in kommandot så han kom till slut på det och vi kunde gå in. Förra gången blev jag ju överraskad av att han skulle få lugnande och röntgas och denna gång blev jag överraskad av motsatsen. Vet inte om de är otydliga eller om jag blir så nervös att jag inte hör?

Först upp på vågen och den står ju och pendlar från 29-32 men sen stannade den på 29.5 kg. Förra gången stannade den på 31.5 kg så det var ju bra. Han är “sporttrimmad” nu grabben och det är kul att det även syns på vågen. Men sen blev det möte ute i receptionen då. Veterinären Krister kom ut och klämde och kände på Bruno direkt i entrén. Han är väldigt bra med hundar och en av de få män som Bruno inte går igång på utan bara blir glad i. Annars kan han ju både klättra upp på och bita sig fast när han blir orolig men inte med Krister. Så veterinären både lyfte benet och stretchade och pressade ihop och konstaterade snabbt att Bruno fått mycket muskler sen sist. Och att han hade en mycket bättre rörlighet i knät. Och då var han ändå vaken nu.

Jag fick berätta lite hur det gått och vad jag gör och sen bokade vi in nästa besök som blir om ett halvår, ett år efter operationen då. Och då ska han röntgas igen. Men det var väldigt positivt med allt som Krister tyckte hade blivit bättre. Så hemmablind man blir!  Han tyckte väl jag ska ta Bruno i en vattentrask framöver men vi får se. Jag är inte övertygad än.

Ja sen var det hemfärd och då passade jag på att svänga in vid Kungens kurva och shoppa lite. Men jag valde inte de värsta rea-varuhusen utan det blev en kätting från Jula som hundarna ska få dra. Måste bara anpassa selen så den drar jämt. Kollade på weight-pull-selar man använder på muskelhundar men de var svindyra och frågan är om det behövs när hundarna inte ska dra för tävling. Då drar de ju flera ggr sin egen kroppsvikt och då behövs såklart en sån sele men så här till vardags borde en omgjord nomesele duga bra. Ska kolla runt lite.

Ja på fredag blir det röntgen av lilla fröken då. Eftersom det varit så trassligt med Bruno och tanken är att nu sätta igång med draget så behöver jag ju veta hur det ser ut där inne. Hon har ju jobbat utan belastning hittills och är väldigt säker i sin kropp men med belastning är det en annan sak.  Syrran hänger med på samma dag så får de genomlida det hela tillsammans. Så nu Bruno är avklarad kan jag ju gå och oroa mig för Nilaq ett par dagar =)

7 Responses

 1. prikkeprinsessa
  | Svara

  Godt det er bedring på gutten da:) Lykke til med Nilaq. Og lekker sele, hvor har du kjøpt den?

  • prickigahunden
   | Svara

   Tack. Selen är beställd på nätet från Tyskland på http://www.erpaki.de/ Längst ner till höger på hemsidan kan man ställa in språk och det går att läsa =) Frakten var lite dyr men de var snabba och måttanpassade de selar jag beställde. Jag är mycket nöjd och ska beställa igen längre fram.

 2. emelie & berit
  | Svara

  härligt att krister var nöjd! ja man blir ju lätt lite hemmablind…

  blev lite nyfiken på varför du är tveksam till vattentrasken?

  • prickigahunden
   | Svara

   Vattentrasken tror jag är bra för vissa saker och simningen för andra. Jag skulle vilja ha en iutbar vattentrask till Bruno för att jobba maximalt med bakdelen. Den som jag testade med Nilaq var med ett rakt löpband och där skulle han lägga en massa energi på att “bara gå” och därmed belasta andra delar som rygg, framdel osv när det är just baken jag vill komma åt. För en hund som behöver träna upp koordinationen i benen, ryggen och framdelen kan jag se att ett rakt löpband i vatten skulle kunna vara bra eftersom man kan ställa in olika motstånd med vattnet.
   Simningen är ju mer “okontrollerad” på ett sätt men som med Bruno så får han dels jobba i flytväst och linor och avlasta ryggen och benens bärförmåga och dels får han simma sträcka. Och även här finns jet för att öka motståndet och jobba med påskjutet. Som Bruno simmade idag kan jag tänka mig att börja med ett par minuter mot jeten ganska snart. När han simmar mot jeten en längre stund testar jag nog vattentrask på honom. Så tänker jag =)

 3. Monica E
  | Svara

  Som sagt jag är inte heller alldeles övertygad om vattentrask efter att vi provat på:-)

  Men vad härligt att han är så mycket bättre! Fast är Bruno en liten hane? “lilla” Freja som jag tycker är lite tunn ännu väger 25 kg???? Skulle hon vara i hårdtrim borde hon väga mer.

  Simma lugnt!

  • prickigahunden
   | Svara

   Ja Bruno är ju tysk och på kontinenten är hundarna ofta lite mindre i alla raser. De håller FCI-måtten. Det var ett medvetet val eftersom Egon var en stor hane på 40 kg och lite mer ibland. Bruno är faktiskt inte så spetig däremot är han kort i kroppen, en ganska kvadratisk hund =)

 4. emelie & berit
  | Svara

  aha, intressant! så för berit (som ju ska jobba mer med fram) borde trasken tjäna sitt syfte mer då? vi har ju som plan att testa nästa vecka. funkar det inte alls får vi se om vi fortsätter simma istället. fördelen där är ju att hon faktiskt uppskattar det själv med. det tror jag ju inte alls hon kommer göra med trasken.
  vi har börjat använda jet nu och då blir det ju en helt annan sak, hela kroppen sträcker ju ut mer och tar i. stor skillnad när man tittar på rörelser!

  berit är ju för övrigt också mer av samma typ som bruno. hon är också kvadratsik, fast hög och lång och smal! också ett medvetet val då jag tycker en hund på 40 kg är för mycket för mig! blir det en dalmatiner igen kör jag helst på samma typ igen, men inte alltid lätt att hitta här tyvärr.

Leave a Reply