Usch då

with Inga kommentarer

Jaha där försvann en dag… Blev kräksjuk natten till tisdag  – det sker ju alltid 3 på morgonen – och låg sen med feberfrossa och svettningar fram till morgonen. Släpade ändå ut mig på en runda på holmen med hundarna. Trist eftersom vi skulle åkt ut till skogen och gått en runda där, men det gick bara inte. Nu hasade jag runt vanliga varvet med en hyperglad Nilaq och en skällig Bruno. Svårt att veta om de blir så för att jag inte mår bra eller om vi hade en dålig dag allihopa. Sov sen resten av dagen med korta avbrott för hundrastning och tedrickande. Antar att jag ätit nåt eftersom magen blev lugn efter nattens härjningar?

Har hunnit fått en del positiv återkoppling från helgens kurs och en del negativ. Denna gång var första gången som deltagare faktiskt hoppat av. 2 personer dessutom men av helt olika anledningar. Och hur jag än vänder och vrider på det så är det inte själva kursen som sådan utan “personkemi” som låg bakom. Budskapet gick inte bara inte fram utan mottogs och tolkades helt fel. Kommunikation är intressant. De som var kvar verkade i alla fall nöjda, några riktigt nöjda. Sen tar det förstås tid att smälta något som är så pass annorlunda och se hur man kan använda sig av det med sin egen hund eller de hundar man arbetar med.

En annan intressant sak: när jag satte på Bruno hans BOT-täcke på måndagkvällen märkte jag att det var stort och började dra in det i stropparna. Sen slog det mig att han nog blivit lite mindre runt bogen. Kanske är det det som vandrade i tassarna och sen har lämnat kroppen via blåsan? Vet inte hur han annars skulle kunna minska iaf 2-3 cm runt bogen? Vi har ju inte gjort något dessa dagar…..  Ska ta och mäta igenom honom från topp till tå för att ha koll på hans mått tänker jag.

Idag är det simdags igen för Bruno så strax ska vi bege oss iväg till Färingsö.

0 Responses

 1. Monica
  | Svara

  Kommunikation och förväntningar är alltid intressant….Men man får väl ta till sig eventuell kritik som är relevant ändra det man kan och sedan gotta sig åt det positiva!

  • Monica
   | Svara

   Glömde ju skönt att du kryat på dig från magsjuka det tillhör kategorin okul!

 2. prickigahunden
  | Svara

  Ja kommunikation är väldigt intressant. När jag läste vad den ena personen skrivit undrade jag om vi verkligen pratade om samma kurs? Men upplevelser är ju individuella och det spelar i grunden ingen roll, h*ns upplevelse blev inte bra för just h*n.
  Den andra personen tror jag inte kommer att komma in med någon utvärdering men så hoppade h*n av efter första passet redan. Ibland blir det bara fel.

  Förmodligen behöver kursbeskrivningen bli ännu tydligare 🙂

 3. Cliffordsmatte
  | Svara

  Skönt att du mår bättre igen – magsjuka är verkligen inte kul!
  Visst är det spännande att flera människor kan ha olika uppfattning om vad som egentligen händer vid samma tidpunkt utifrån deras tidigare erfarenheter och förväntningar. Just det där att inte vara redo att ta till sig något nytt (som kanske ligger en bit ifrån det man är “van” att tänka) måste ju vara svår manövrerat för alla som har någon form av utbildning eller kurs. Särskilt sådat som är lite nytt och kanske en bit i från det gängse sättet att tänka/göra/vara. Jag surar fortfarande (fast bara inombords och över mig själv) för att vi inte kom iväg, men Clifford är fortfarande inte helt bra 🙁 så jag vet ju att det var rätt beslut just nu!
  Hoppas simturen idag gick bra!

 4. prickigahunden
  | Svara

  Tack för era “krya “!! Magsjuka är väl det man inte önskar sina fiender =) men bara det går över fort kan man ju stå ut.

  Ja denna kurs ligger ju ganska mycket utanför vanliga hundkurser. Jag håller massage- och stretchingkurser och vissa delar kan falla in lite under avslappningsmassagen resp stretching men här är ju tänket annorlunda – skapa en annan känsla i kroppen för att få ett ändrat beteende…..

  Jag har funderat lite Johanna, kanske kan vi träffas och jag visa dig lite? Riekje är ju mycket mer erfaren förstås men jag fick vara med på en privat träff på lördagen och jag har ju en del vana av ttoucherna och rörelsearbetet nu och använder det på både hundar och katter i jobbet. Fundera om det kan vara nåt, så kan vi kanske få ihop det?

Leave a Reply