Ut med det gamla…

with Inga kommentarer

Vissa år känns roliga att sammanfatta, 2019 tillhör inte dom.

Det har absolut funnits roliga händelser, ljuspunkter och positiva insikter men det mindre roliga har om inte övervägt så varit så pass tunga att året i slutändan känns skönt att lämna bakom sig.

På plussidan

  • De första månaderna på året! Jag hade en ny energi och så mycket kändes bra och lovande. Jag hittade en kost och ett sätt att äta som får mig att må bra. Med mer ork och nästan ingen värk kunde jag så mycket mer!!
  • Frans fick äntligen bli den hund jag visste fanns därinne men som länge var dold bakom hans osäkerheter. Vi hade en fantastisk vår där vi fortsatte att leka oss mot nya mål. Och han var en stjärna!
  • En massa utbildningar som jag gått och lärdomar jag fått. Det har varit så utvecklande både för mig personligen som hundägare och som instruktör.

På minussidan

  • Fick växla från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen. Jag ska inte fördjupa mig i detta men det är verkligen som i en Kafka-roman och alla energi- och ekonomiska reserver förbrukades och jag kastades långt tillbaka i mitt mående.
  • Frans dog strax efter midsommar och lämnade ett oändligt tomrum efter sig både känslomässigt och fysiskt.

 

Men även om året som helhet sög så har jag samtidigt blivit bättre på att säga nej och jag knäckte inte ihop helt utan hittade i allt kaos en ny styrka. Även myrsteg tar en framåt om än långsamt.

Och jag är så tacksam över familj och vänner som finns där när jag behöver.

Så nu lämnar jag 2019 bakom mig och ser fram emot 2020!