Vardagen rullar på

with Inga kommentarer

Har inte orkat blogga sista tiden. Inte för att det inte händer något men medan vardagen rullar på händer det saker vid sidan om. Och de tar både tid och energi.

Positivt är att det fortsätter att rulla in jobb och om jag jämför med förra året samma tid ganska mycket mer faktiskt. Det är kul!! Men så var förra årets senhöst den tid då ekonomin liksom kom ikapp även för en lillskutt som mig. Jaja, huvudsaken är att det har vänt =) Nu ser jag fram mot en rad roliga projekt! Mer om detta senare.

Bruno fortsätter att simma, i tisdags var vi iväg igen och denna gång blev det mer plask igen. Han har en tendens att ibland hamna i korkläge, med bakkroppen neråt, och då blir det mest plask med frambenen och ingen fart framåt. Han har ingen direkt koll på bakkroppen och det stämmer ju väl överens med andra iakttagelser. Nu har jag beställt en simdyna till grabben som ska hjälpa honom komma på rätt köl, haha.  Tror det blir bra.  Den ska sitta under magen tänkte jag och sen kan armdynorna säkert knytas ihop ovanpå. Han kommer att ligga och guppa så fint! När man håller under höften på honom simmar han nämligen på bra så det handlar bara om läget i vattnet. Fr o m imorgon börjar vi simma 2 ggr/v. De första gångerna har varit för att han ska vänja sig och känna sig trygg i bassängen. Nu när han vet vad som kommer att hända kan jag koncentrera mig på simningen. Hoppas simdynan kommer fort!

Nilaq borde ha börjat löpa nu i dagarna men hon drar ut på det. Hon är så rastlös och pms-ig så det kan inte dröja länge till men än vägrar hon. Vet inte vad hon väntar på riktigt, systern har precis gått in i höglöpet så lillasyster borde kunna haka på nu men men. Den som väntar på nåt gott väntar som bekant alltid för länge. Och kanske förgäves….. Kanske därför hon lipar på bilden?

Jättekul var en kurs jag hamnade på förra helgen. Kändes först lite otippat med psykometri men det visade sig vara en guldkurs! En härlig grupp med människor och kursledare och sen blev allt så bra. Alla så duktiga och bara gjorde. Föremålen hade verkligen historier att berätta. För er som inte känner till begreppet så är psykometri förmågan att fånga upp information genom fysiska objekt. Det betyder att man kan “läsa” av energier från ett föremål som är laddat med ägarens aura och vibrationer. Man arbetar inte med andevärlden när man gör psykometri. Det personliga föremålet bär på minnet av ägaren. Föremål som tas från en plats där en viktig händelse inträffat (både negativa och positiva händelser) bär på minnet av vad som har hänt där. Psykometri anses vara det lättaste sättet att träna sin intuition på. Och det var häftigt att se och höra allt deltagarna fick fram. Inkluderat undertecknad. Få se om man får någon praktisk nytta av detta men himla skoj var det. Tänker på alla gånger man kommer hem till någon eller till en arbetsplats, t ex på intervju, och man känt att här är det mysigt, eller här är det hemskt. Men föremål finns ju omkring oss hela tiden, likaså väggar….

Undrar vad denna ask kan berätta om sin ägare?

Själv hade jag med mig egna saker från olika perioder i mitt liv vilket de andra plockade klockrent och även en hel del hundsaker av olika slag. Även detta tog de utan problem. Superhäftigt!! Ser fram emot del 2 om någon vecka.

Sen har det varit jakt på ett bra täcke till Bruno. Funktion och rörelse har varit ledorden och det har visat sig vara svårare än jag trodde att hitta ett bra täcke. Alla alternativ som jag trodde var de bästa har strukits igen. Dels för att funktionen visat sig vara mindre bra än jag vill ha och dels för att rörelse-kravet inte uppfyllts.  Bruno har redan lite olika plagg. Han var inte alls van vid kläder när han kom men här tycker jag man behöver ha täcke på dalmatiner. Han har en t-shirt som inte ger så mycket värme i sig men som funkar bra som extra lager. En fleecetröja som är bra men inte håller emot regn. Dessa två uppfyller rörelsekravet men inte funktionskravet. Han har även ett BOT-täcke som är varmt och skönt = funktionskravet men inte optimalt i rörelse eftersom det är stelt och sitter som en kram och han blir lite låg i det. Det nya täcket ska stå emot regn och kyla och samtidigt vara smidigt.

Dom jag tittar på är dels ett täcke för draghundar som verkar väldigt smidigt. Det ska hålla emot regn och rusk och vara bra i rörelse eftersom det används i draget.

Det andra är det klassiska täcket som även Nelson hade och älskade. Den har ni sett förr! Och det ska vi prova imorgon så får vi se om det funkar som tänkt. Det är ju lättare att få tag i så jag hoppas det ska sitta som tänkt. Annars blir det beställning norrifrån =)

På lördag är det avslutning på rallylydnadskursen. Den har skjutits upp och skjutits upp av olika anledningar och nu är det inte kul med utomhuskurser. Inte för ägarna och inte för hundarna som snabbt börjar frysa. Men det blir dagtid på lördag så vi ska väl slippa frysa allt för mycket. Det blir lite banor med de skyltar vi hunnit gå igenom. Och sen blir det uppehåll med kurser till nästa år.