Vilken vecka

with Inga kommentarer

Ja denna vecka har det rört på sig =)

I måndags var det valpkurs i Tanto och nu när vi träffats några ggr är det så roligt att se utvecklingen. Dels har ju de små valparna blivit större – det är inte bara grand danois valpen Sally som växer! – men även vad de orkar koncentrera sig nu och hur duktiga både valpar och ägare har blivit. Det var mindre kul att lampan som ska lysa upp planen aldrig tändes….Så ganska snabbt stod vi i mörker…..

På tisdagen var det först besiktning av bilen och det var lite nervöst, det är trots allt en Ford 97 och rosten börjar synas…. Men bilen fick bara en anmärkning, lampan vid reg.-skylten var trasig. Hurra!! Även om rosten i sidobalkarna nog blir ett problem snart.

På kvällen startade grundkursen i rallylydnad. Superkul! 3 hundar och mattar mötte upp i Tanto – lyktan fortfarande trasig – och vi jobbade med kontakt och följsamhet och gick igenom 6 skyltar. Nu får de jobba en vecka så ska vi se hur det gått för dom med träningen. Felanmälde lampan så jag hoppas den lyser igen nästa vecka!!!

Onsdag var det valpkurs med grupp 2 och denna flyttade jag till mina kvarter. Tyvärr blev det inte alls som jag tänkt mig. Vi skulle vara inne i en “kaninbur”, dvs en liten inhägnad fotbollsplan med belysning, men självklart skulle några spela fotboll just då och eftersom detta inte är min plats = förtur var det bara att hitta en plats på gräsmattan istället. Så det blev en lektion i miljöträning istället med fotbollsspelandet, alla joggare och cyklister, friluftsgymmet och så bussarna som stannar med ett pysande…. Men det gick väldigt bra under omständigheterna. Det var även dags för deltagarna att redovisa sin ras arbetsbakgrund och alla hade gjort läxan med bravur!! Så vi pratade lite om hur man kan utnyttja dessa egenskaper hos hunden i träningen t ex med belöning och aktivering/berikning.

Efter lektionen blev det en kort repetition med hund 4 på rallylydnaden som inte kunde komma på tisdagen så han fick en snabbgenomgång då istället. Nästa tisdag blir de då 4 i gruppen.

Torsdag var det en rad ärenden som skulle klaras av. Vilket inte riktigt lyckades. Så jag var mer än irriterad när jag kom hem igen. Men en runda med hundarna senare var det okej igen. Och sen skulle vi på sökkurs med Nilaq. Hämtade upp Loke med matte på vägen och det var bara vi två som kom denna gång. Så det blev intensivt. Nilaq fick gå 3 skick och 2 av dessa dubbla, dvs på 2 figgar. Hon är så duktig. Trots att hon var hysteriskt taggad och kastade sig mot allt och alla så fokuserade hon på söket. Fortfarande svårt att springa ut när hon inte ser figgen springa ut och svårt att inte springa runt och leka med leksaken – den är sååååå kul – istället för att komma in och få påvisa i koppel. Men nästsista och sista skicket satte jag på en lina och då blir det ju inte samma spring. Jag kom också på mig själv med att inte ge anvisningar när jag skickar ut henne. På promenaderna får hon reglerna varje gång hon släpps men här har jag bara sagt sök. Sista skicket fick hon sina regler + sök och hej vad hon sprang ut fint. Tänk att det alltid är hos föraren man hittar felet när man börjar fundera! Det är häftigt att se farten och glädjen i att springa ut i skogen och hitta figgen och springa tillbaka med grejen i munnen. Min duktiga tjej!

Idag är det fredag och nu kom kvittot på veckan = ryggen vill inte vara med. Av någon anledning hamnar stress och jäkt i ryggen med värk. Och inte hjälper det att hundarna är lite dragiga nu med höstblåsten… Bara att avboka och dra täcket över huvudet. Men nu är det helg och då får det bli nosarbete och skogen = den bästa medicinen!!