Vilken vinter!

with Inga kommentarer

Ja vad ska man säga? Allt prat om varmare vintrar känns malplacerat just nu, detta är ju mer som klimatskräckisen “The day after tomorrow” (hette den väl??) där hela USA täcks av is….

Nu har jag en hund som tycker att väder är bäst när det är flera minus och snålblåst i ansiktet med snöflingor. Och jag gillar själv kyla och vinter, vinter är 2a på min lista över årstider, efter favoriten höst men före sommar och def före våren.  Ja jag vet,  jag är inte i majoritet med detta men nu tycker jag så. Det är ändå kul att se henne njuta av att snön piskar i ansiktet. Den andre hunden, dalmatinern, är inte lika road av snålblåsten men kylan bekommer honom inte. Däremot tycker han att det är jobbigt att pulsa eller sjunka ner i snön som nu ligger i drivor.

Just pulsandet är lite jobbigt även om det sällan handlar om väldigt långa sträckor eller riktigt djup snö.  Bilen är heller inte så nöjd med snöröjningen i Stockholm. Gatorna är hyfsat plogade men parkeringar och vägrenar är oftast vallar och jag vet inte hur många ggr jag fastnat denna vinter.

Iaf har det nästan blivit vadslagning om hur länge vintern kommer att vara kvar? Själv tror jag mitten av mars, 3 tror slutet av mars och 1 tror början av mars. Vad tror du?

0 Responses

 1. Pia
  | Svara

  Ja t om i Skåne har vi inte haft snöfritt på flera månader så jag tror i slutet på Mars Då får man nog skaffa sig en båt för att ta sig fram i allt smältvatten… Acke försvann idag på vår skogsrunda .. neråt… Han bara sjönk snön utanför vägen nådde oss upp till rumpan På vägen var det “bara” upp till halva vaden Saslöst är det enda ord jag kommer på

  • prickigahundenq
   | Svara

   Haha stackars Acke!! Men det händer Bruno med. Han går liksom igenom som om det vore smör. Nilaq flyter ovanpå. Måste ha med pälsen att göra….

 2. Strega
  | Svara

  Visst är vintern härlig! 🙂
  Husse är nog rätt less nu (25 m långtradare är inte roligt i Bergslagens uppförs- & nerförsbackar) men vi andra har sportlov och njuter! 🙂

  • prickigahundenq
   | Svara

   Förlåt Strega! Hittade din kommentar fösta idag….. Men den stämmer ju faktiskt även nu, en månad senare!!!!

 3. Strega
  | Svara

  Nu är det snart påsklov och det föll ner närmare två decimeter snö under gårdagen, så det är vitt och vackert häruppe och vi njuter fortfarande! *hihi*

Leave a Reply