Vilken vinter!

with Inga kommentarer

Ja vad ska man säga? Allt prat om varmare vintrar känns malplacerat just nu, detta är ju mer som klimatskräckisen “The day after tomorrow” (hette den väl??) där hela USA täcks av is….

Nu har jag en hund som tycker att väder är bäst när det är flera minus och snålblåst i ansiktet med snöflingor. Och jag gillar själv kyla och vinter, vinter är 2a på min lista över årstider, efter favoriten höst men före sommar och def före våren.  Ja jag vet,  jag är inte i majoritet med detta men nu tycker jag så. Det är ändå kul att se henne njuta av att snön piskar i ansiktet. Den andre hunden, dalmatinern, är inte lika road av snålblåsten men kylan bekommer honom inte. Däremot tycker han att det är jobbigt att pulsa eller sjunka ner i snön som nu ligger i drivor.

Just pulsandet är lite jobbigt även om det sällan handlar om väldigt långa sträckor eller riktigt djup snö.  Bilen är heller inte så nöjd med snöröjningen i Stockholm. Gatorna är hyfsat plogade men parkeringar och vägrenar är oftast vallar och jag vet inte hur många ggr jag fastnat denna vinter.

Iaf har det nästan blivit vadslagning om hur länge vintern kommer att vara kvar? Själv tror jag mitten av mars, 3 tror slutet av mars och 1 tror början av mars. Vad tror du?